Tuesday, October 8, 2024
20.3 C
Chicago
Tuesday, October 8, 2024
OstaloNOVI PROJEKTI NA VIDIKU

NOVI PROJEKTI NA VIDIKU

“Nasi Srbi” u tradicionalnoj junskoj poseti Srbiji

Delegacija humanitarne organizacije “Nasi Srbi”, na celu sa Kathy Fanslow, tradicionalno je i ovog juna posetila Srbiju, urucila pomoc onima kojima je najpotrebnija i dogovorila nove projekte saradnje i pomoci.

Delegacija je, zajedno sa svestenikom Milutinom Gasevicem iz Mladenovca,  posetila porodice Matrovic i Kovacevic, koje imaju osmoro dece, a potom i naselje Kusadak, u koje ce ove porodice uskoro biti preseljene.

Potom je u Nisu sa Vladikom Arsenijem potpisan ugovor o izgradnji half way houses, naselja u kome ce ziveti mladi koji posle domova za maloletnike, u procesu tranzicije, zapocinju novi, samostalan zivot. Bice to jedan od vaznijih projekata organizacije “Nasi Srbi” u 2025. godini.

Delegacija je posetila i naselje Medvedje, i porodice koje zive u kucama izgradjenim donacijama dobrotvora organizacije “Nasi Srbi.”

U Gracanici su prisustvovali Liturgiji a potom obisli srpsku enklavu Strpce, gde su posetili ucenike sedmog razreda, kojima ce organizacija donirati sredstva za ekskurziju, a lokalnom obdanistu posteljine za 150 kreveta.

Za 148 malisana “Nasi Srbi” ce platiti i mesecne troskove vrtica za januar 2025. godine.

Delegacija je posetila i manastir “Sveti Arhandjeli” u Prizrenu, kao i manastir “Zociste”, i jedini manastir u Djakovici, u kome nema Srba, osim jedne monahinje. Poseta Peckoj Patrijarsiji, Decanima, razgovori sa monasima i igumanima uvek je inspirativna i uvek izrodi nove ideje kako pomoci i olaksati im zivot.

Na kraju ove posete, delegacija je prisustvoavala liturgiji i crkvi Sveti Petar i Pavle na Topcideru, koju je sluzio Patrijarh Porfirije sa svestenstvom.

Iz Iste Kategorije

Najnovije Vesti